Plafonds 2021-04-21T09:49:40+00:00

Systeemplafonds

Systeemplafonds zijn er in alle maten, vormen en kleuren en zijn met name geschikt voor minder complexe architectuur. Ze zijn eenvoudig en snel te monteren en daardoor vaak goedkoper dan vaste gips- en houtplafonds. Systeemplafonds zijn ideaal voor panden waar nog eens een kabel gelegd moet worden of een lampenbak/rooster vervangen dient te worden. Om deze en andere redenen zijn systeemplafonds met name op kantoren, scholen en in ziekenhuizen erg populair.

Vaste plafonds

Gips is het meest gebruikte materiaal voor vaste plafonds. Het gips wordt gemonteerd op een skelet van hout of blik. Vaste plafonds zijn erg in trek bij luxere woningen en worden vaak gebruikt bij entrees, atheneums en grotere ruimtes van zakelijke en publieke gebouwen. Met een vast plafond is bijna elke vorm te realiseren met een verzorgd, strak en glad ontwerp. Ten tweede geeft het veelal een warm effect door potentiële lichtval. Tot slot is een vast plafond erg duurzaam.

Houten plafonds

De natuurlijke aanblik maakt houten plafonds uniek. Ze worden vaak gebruikt voor buitengalerijen door hun natuurlijke bestendigheid tegen wisselende weersomstandigheden. De skeletstructuur zorgt voor veel overeenkomstige eigenschappen met gipsplafonds. Aanwezige (gevarieerde) lattenconstructies worden veelal voorzien van een (zwarte) synthetische stof om vocht te weren en om het hout nadrukkelijker naar voren te laten komen.

Nog niet precies gevonden wat u zoekt? Wij denken graag mee over de opties, mits mogelijk binnen natuurkundige wetten.

Projecten